Lamsstoofschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de .
  2. Pel en snipper de knoflook.
  3. Snijd de in plakjes.
  4. Snijd de in ringetjes.
  5. Laat de uitlekken en houd het sap achter.
  6. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
  7. Verwijder het vet van de en snijd hem in blokjes.
  8. Verhit de met olie in een braadpan en bak de vleesblokjes rondom bruin.
  9. Laat de vleesblokjes op keukenpapier uitlekken.
  10. Voeg de sjalotjes met knoflook, en selderij toe aan het achtergebleven bakvet en fruit het 10 minuten.
  11. Voeg al roerend de toe.
  12. Snijd de in stukjes en voeg ze met het sap, , bouillon, , , en de helft van de al roerend toe aan sjalottenmengsel.
  13. Breng het geheel aan de kook en kook de saus in tot iets dikker.
  14. Voeg al roerend de vleesblokjes toe.
  15. Schep het geheel in een ovenschaal met deksel en stoof het geheel in 1,5 uur gaar.
  16. Bestrooi het gerecht met .
25
25
25

Variaties op Lamsstoofschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Lamsstoofschotel
VariatieAantalGang
Sardijnse lamsstoofschotel1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • kruidenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • boter en kruidenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruidenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
281 kcal
14%1124 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsstoofschotel