Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. en op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en hierin het doen.
  3. Mengen met wat tot een dikke brij.
  4. Strooi er de en het over.
  5. Snijd de koude in kleine stukjes door de en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg.
  6. Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.
  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  9. Bekleed de bodem van een springvorm met het deeg.
  10. Doe de kwark in een diepe kom.
  11. Voeg , zachte , vanillepuddingpoeder, geraspte citroenschil, citroensap en toe en klop tot het een luchtige gladde massa is.
  12. Doe het in de springvorm en strijk de kwark bovenop glad.
  13. Bak de taart 60-70 minuten in het midden van de oven.
  14. Als de taart klaar is, alleen de rand van de vorm verwijderen en door en door koud laten worden.
  15. Een nacht in de koelkast laat opstijven:
  16. dan snijdt de taart ook beter.
25
25
25

Variaties op Kwarktaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kwarktaart
VariatieAantalGang
Kwarktaart5Taart en gebak
Kruimelkwarktaart2Taart en gebak
Kwarktaart met appel en citroenrasp1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter of margarine, magere kwark, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine, magere kwark, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine, magere kwark, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
833 kcal
41%3332 kcal
Vetten
42 g.
60%168 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
62 g.
69%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kwarktaart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Kwarktaart