Kruidkoek met noten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden celsius.
  2. Zeef het boven een kom.
    Voeg de specerijen met het , de sinaasappelrasp en de toe.
    Schenk beetje bij beetje de erdoor en roer met een vork tot een dik beslag.
    Bestrooi de ingevette cakevorm met wat extra .
  3. Klop het overtollige uit de vorm.
    Schep het koekbeslag in de vorm en strijk glad.
  4. Meng de noten met de stukjes abrikoos en strooi over het beslag.
  5. Dek het beslag af met het ingevette bakpapier.
    Bak de koek in een voorverwarmde oven in 60 minuten.
  6. Verwijder het bakpapier en bak nog 15 minuten verder gaar.
    Stort de koek op een taartrooster en laat afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenoten en walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kruidkoek met noten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hallo Betty, de koek staat in de oven en hij ruikt al héérlijk! Vroeg me alleen af of het klopt dat het eerder een stevig deeg is dan een beslag zoals je het noemt. Ik heb me exact gehouden aan de in... Lees reactie
Syta Zwart 17 juni 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
280 kcal
14%2240 kcal
Vetten
5 g.
7%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
50 g.
19%400 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruidkoek met noten