Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Knip de helft van de bieslookplant aan stukjes met een keukenschaar.
  2. Leg een stuk vershoudfolie in het plasticbakje, zodat de bodem en zijkanten bekleed zijn.
  3. Vermeng de met een helft van de geknipte bieslook, de en doe er 4 theelepels gemalen bij.
  4. Mix dit goed door elkaar en proef of er meer bij moet.
  5. Schep de kruidenboter in het met vershoudfolie beklede bakje.
  6. Pak nog een stukje vershoudfolie, leg het er overheen en druk het plat met je handen, zodat de kruidenboter zonder luchtgaten in het bakje geperst wordt.
  7. Haal de folie er weer vanaf en bestrooi de bovenkant met de andere helft van de bieslook.
  8. Bedek met een nieuw stukje vershoudfolie, en doe een eventuele deksel op het bakje.
  9. Zet dit een nachtje in de koelkast.
  10. De volgende ochtend:
  11. bakje uit de koelkast halen en omkeren op een snijplank.
  12. Als het niet los wil laten, wacht dan een paar minuutjes.
  13. De vershoudfolie voorzichtig lostrekken en de klomp kruidenboter in plakken snijden.
  14. Wat erg makkelijk gaat want die is keihard na een nachtje koelkast.
  15. De plakken per stuk verpakken in vershoudfolie en terugzetten in het bakje.
  16. Als alle plakken weer in het bakje zitten, het bakje in de vriezer zetten met de deksel er weer op.
  17. Een paar uur van te voren een plak er uit halen. . .
  18. en je hebt heerlijke kruidenboter.
25
25
25

Variaties op Kruidenboter

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kruidenboter
VariatieAantalGang
Kruidenboter19Bijgerechten
Biefstuk met kruidenboter2Vlees
Champignons met kruidenboter2Gourmet

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
266 kcal
13%1064 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruidenboter
  • Home
  • Recept
  • Bijgerechten
  • Kruidenboter