Kruidbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 50 °C. (laagste stand).
  2. De , gehakte , de rommelkruiden, de suiker, de (droge) (of de verse met 25 gram water of aangemaakte ), door elkaar kneden met 3 deciliter lauwe of water en ’n klontje (circa 30 gram).
  3. Goed afkneden zodat er een samenhangende deegbal ontstaat.
  4. Vorm een rol en snijd hiervan dikke plakken.
  5. Maak van deze plakken met de hand broodjes.
  6. Plaatsen op de met bakpapier belegde of ingevette bakplaat.
  7. Laten rijzen (eventueel in de oven met de deur op een kiertje op 50 °C. ) Baktijd is ongeveer 15 minuten.
  8. Ovenwarmte circa 225 °C.
  9. Bakken in een broodvorm: 1 uur laten rijzen.
  10. De baktijd is dan circa 30 minuten.
  11. Ovenwarmte is dan ook circa 225 °C.
  12. Dit recept werkt ook goed met een broodmachine.
  13. Naar eigen keuze laat je het zitten en heb je een kruidbrood of je haalt het deeg net voor het bakken uit de machine, verdeelt het in porties en bak je het af in de oven.
  14. Wie het recept makkelijk wil uitvoeren kan in de broodmachine ook gewoon een heel kruidbrood bakken.
  15. Opmerking:
  16. Kruidbroodjes worden traditioneel in Rotterdam tussen Kerst en Oud-en Nieuw gegeten.
  17. De traditie gaat terug op het oude Germaanse offerbrood. (De kleur van de broodjes doet denken aan het bloed van de mensenoffers!) De broodjes worden gevormd als puntjes.
  18. Tegenwoordig is rommelkruid moeilijk te krijgen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melkpoeder en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, melkpoeder, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, melkpoeder, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kruidbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb ze geprobeerd te maken, dat is wel gelukt alleen +/- 225 graden was veel te hoog ze zijn helaas veel te hard gebakken helaas.
Lambert 25 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
578 kcal
28%2312 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
121 g.
46%484 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruidbroodjes