Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 gr.

    Bestrooi de speklapjes met zout en peper.
    Verwarm een pan en bak de speklapjes circa 8 minuten om en om.
    Verhit een scheutje olie in een pan en bak de krieltjes circa 10 minuten op hoog vuur.
    Breng op smaak met een beete zout en peper.
    Ris de rozemarijn en voeg toe aan de krieltjes.
    Verdeel de speklapjes en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
    Plet de krieltjes een beetje met een vork, zodat de schil opbarst.
    Schuif de bakplaat in de oven en bak de krieltjes in circa 10 minuten krokant.
    Meng in een kom de ingredienten voor de saus en serveer de saus bij de krieltjes en speklapjes.

    Groente:

    Halveer de champignons.
    Pel en snijd de ui in halve ringen.
  2. Pel en snijd de knoflook fijn.
    Verhit een scheutje olie in de pan van de en bak de , en knoflook circa 5 minuten op middelhoog vuur.
    Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  3. Breng een pan met water en een beetje zut aan de kook.
  4. Snijd de in roosjes.
  5. Kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar.
  6. Giet af en houd warm in de pan van .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd en champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
219 kcal
10%876 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Krokante speklapjes met geplette krieltjes
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • Krokante speklapjes met geplette krieltjes