Krokante aubergine

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Zeef de in een grote kom en meng de met alle ingrediënten behalve de aubergine en de .
    Halveer de en snijd partjes van ongeveer een halve centimeter.
  2. Maak de partjes schoon en verwijder het overtollige water, maar veeg de partjes niet droog.
  3. Het vocht zorgt er namelijk voor dat het gekruide bloemmengsel goed blijft plakken aan de aubergine.
  4. Voeg de auberginepartjes toe aan de bloemmix en schud het geheel goed door elkaar tot alle partjes bedekt zijn met .
    Verhit een diepe pan of wok met (190 graden Celsius).
  5. Test of de heet genoeg is door een stukje oud brood in de te laten vallen.
  6. Wanneer het brood meteen boven komt drijven is de gereed voor gebruik.
    Frituur de auberginepartjes in één keer bruin en krokant.
  7. Tip:
  8. leg niet te veel partjes tegelijkertijd in de pan, de temperatuur van de daalt te veel waardoor de partjes niet krokant maar vet zullen worden.
  9. Haal de krokante, goudbruine uit de en leg ze op een bord met keukenpapier om de overtollige op te vangen.
  10. Serveer met een chutney.
  11. Smakelijk.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Krokante aubergine heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk echt waar.
jeank 25 juni 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1030 kcal
51%4120 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Krokante aubergine