Krentenbrood

Ingrediënten

+ -
print

Beslag:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Maken van zetsel:
    De melk lauwwarm verwarmen.
    De gist verkruimelen in beslagkom en hier wat lauw warme melk opdoen.
    Dit alles goed door elkaar kloppen met garde.
    Dan meel bij doen tot een smeuiig papje ontstaan is.
    Dit op een warme plaats wegzetten afgedekt met een vochtige doek en ongeveer een half uur laten rijzen tot 2 x de hoeveelheid.
    De rozijnen/krenten in heet water doen en deze laten wellen ongeveer een half uur en dan uit laten lekken en droog deppen.

    Bereidingswijze:
    Meel in beslagkom doen en zout en suiker erdoor mengen.
    Dan een kuil maken in midden van deeg en hierin het zetsel doen.
    Dan de lauwwarme melk (met opgeloste boter) erbij doen en de gewelde rozijnen/krenten (deze even door wat meel halen zodat ze beter hechten in het deeg).
  2. Dit alles goed mengen en kneden tot er een enigzins kleffe elastische bal ontstaat die loslaat van de kom.
    Dit alles afdekken met een vochtige handdoek en wegzetten op een warme plaats en laten rijzen tot 2 x de hoeveelheid.
    Als rijsplaats kun je ook de oven gebruiken als je deze zet op 50 graden C.
    Dan alles nog een keer goed kneden en in een ingevet bakblik doen.
    Dit weer wegzetten op een warme plaats en laten rijzen tot 2 x de hoogte.
    Dan in een voorverwarmde oven (225 graden C.) zetten en afbakken in 55 minuten op 200 graden C.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Krentenbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Krentenbrood
VariatieAantalGang
Krentenbrood2Broodgerechten
Krentenbroodtosti met brie, appelstroop en appel1Broodgerechten
Krentenbroodsandwich met marmelade en jonge kaas1Sandwiches

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3056 kcal
152%3056 kcal
Vetten
50 g.
71%50 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
596 g.
229%596 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
22%20 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Krentenbrood