Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de in tweeën en bestrijk de helften met .
  2. Grill deze 10 minuten en haal, als de is afgekoeld, het vlees uit de schalen.
  3. Kook de , kalfsbouillon en de witte in tot je 1/3 liter vloeistof over houdt.
  4. Maak een saus van en , met 1 sjalot en bindt het met de 1/3 liter vloiestof, 2 eetlepels dyon en 2 eetlepels .
  5. Begin met een laag saus in een ovenschaal, leg daar de lege schaaldieren op en vul deze met het vlees uit de rug en poten.
  6. Overgiet de met de rest van de saus en bedek alles met flink veel geraspte en kleine klontjes .
  7. Grill dit nog 8 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  8. Maak er en wilde bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
  • visbouillon, wijn, spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon en wijn
  • visbouillon, boter, roomboter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
  • boter, roomboter, parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • kreeft is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
  • visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
658 kcal
32%1316 kcal
Vetten
53 g.
76%106 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%74 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kreeft met basmatirijst en wilde spinazie
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vis en schaaldieren
  • Kreeft met basmatirijst en wilde spinazie