Ingrediënten

+ -
print

Voor de dressing:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Kook de krabpoten gaar in ± 30 min.
  2. goed afspoelen en laten afkoelen.
  3. Kraak de poten en haal het vlees eruit.
  4. Snijd het in kleine blokjes, strooi wat en erover.
  5. Ontvel de , halveer ze en verwijder het zaad en het vocht.
  6. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  7. Verwijder de buitenste bladeren van de sla.
  8. Was de krop.
  9. Maak de bladeren droog met behulp van een slacentrifuge.
  10. Neem de dikste nerven weg en snijd de bladeren daarna in smalle reepjes.
  11. Maak de dressing door eerst te vermengen met wat en .
  12. KLop daarna de olie erdoor en voeg de tuinkruiden toe.
  13. Haal de slareepjes door de dressing en verdeel ze als bedjes over 4 bordjes.
  14. Haal daarna de tomaatblokjes door de dressing en verdeel die over de sla, doe daarna hetzelfde met de krab.
  15. Serveer direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Krabsalade (van verse krabpoten) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Krabpoten 30(!) minuten koken? Hou het op 3(!) en laat ze afkoelen in eigen vocht. Tenzij je liefhebber bent van droge zooi!
Johan Spinnewijn 31 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
655 kcal
32%2620 kcal
Vetten
70 g.
100%280 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Krabsalade  (van verse krabpoten)
  • Home
  • Recept
  • Voorgerechten
  • Krabsalade (van verse krabpoten)