Ingrediënten

+ -
print

Voor de butterscotchsaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpje

Bereidingswijze

  1. Los de op in 2 eetlepels kokend water en zet weg.
  2. Zeef het en de in een aparte kom.
  3. Doe de en weer in een andere kom en klop ze licht en schuimig.
  4. Klop geleidelijk de erdoor.
  5. Voeg een beetje toe als het mengsel lijkt te gaan schiften.
  6. Schep om en om het resterende -bakmeelmengsel en de koffie erdoor.
  7. Roer de erdoor.
  8. Verdeel het beslag over 6 ingevette eenpersoons metalen puddingvormpjes.
  9. Leg een stuk ingevette folie over elk vormpje en zet vast.
  10. Zet de vormpjes in een braadslede en giet daarvoor zoveel kokend water in tot de vormpjes tot de helft onderstaan.
  11. Dek de braadslede af met een groot stuk folie dat je om de rand vouwt.
  12. Bak de cakejes 30-40 minuten in een op 190 graden C.
  13. voorverwarmde oven, tot ze goed gerezen en stevig aanvoelen.
  14. Maak intussen de saus.
  15. Doe alle ingrediënten in een pan op laag vuur en roer tot alles gesmolten en gemengd is.
  16. Breng de saus net aan de kook en haal hem dan van het vuur.
  17. Stort de cakejes op de bordjes, schep de hete saus erover en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten en walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
344 kcal
17%2064 kcal
Vetten
25 g.
36%150 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%114 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%108 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koffie-walnoot-cakejes
  • Home
  • Recept
  • Speciale gelegenheden
  • kerst
  • Koffie-walnoot-cakejes