Ingrediënten

+ -
print

Voor de chocoladesaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vet 6 puddingvormpjes van 150 milliliter in.
  2. Doe de in de pan.
  3. Splijt het en schraap de zwarte zaadjes in de .
  4. Voeg het stokje en de suiker toe en verhit alles zachtjes tot tegen het kookpunt.
  5. Zeef de boven een hittebestendige kom en bewaar het.
  6. Doe de koffie in een hittebestendig kommetje.
  7. Laat de weken in wat koud water, knijp uit en doe bij de koffie.
  8. Zet het kommetje in een steelpan gevuld met zacht sudderend water en los alroerende de op.
  9. Roer wat van de opzij gezette door het koffiemengsel en roer het dan door de resterende .
  10. Verdeel het mengsel over de puddingvormpjes en laat afkoelen.
  11. Zet minstens 8 uur in de koelkast.
  12. Doe voor de saus een kwart van de in een kom en roer er de gesmolten choclade door.
  13. Roer de rest van de er op 1 eetlepel na geleidelijk door.
  14. Dompel voor het serveren de puddingvormpjes kort in heet water en stort ze op 6 dessertbordjes.
  15. Schenk de chocolade eromheen.
  16. Laat wat druppels van de bewaarde op de saus vallen en trek dit met een prikker in een veervorm.
  17. Decoreer met wat koffieboontjes en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
114 kcal
5%684 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koffie-pannacotta
  • Home
  • Recept
  • Nagerechten
  • Koffie-pannacotta