Zanddeegkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier
  • Bakfolie

Bereidingswijze

  1. Kneed , suiker en door elkaar.
  2. Blijf een paar minuten kneden en probeer er een bal van te maken.
  3. Voeg telkens een klein beetje toe, tot het lukt.
  4. Rol het deeg uit tot een centimeter dikke lap m.b.v.
  5. een deegroller op een met bestoven aanrecht.
  6. Steek er mooie vormpjes uit.
  7. Maak van het overtollige deeg weer een nieuwe bal, rol weer uit en steek er koekjes uit.
  8. Herhaal dit tot alle deeg gebruikt is.
  9. Leg op 2 bakplaten bakpapier of met bestoven siliconen bakfolie.
  10. Leg de koekjes naast elkaar op de bakplaten.
  11. Schuif de bakplaten in de oven en laat de koekjes in 25 minuten op 170 graden C.
  12. hete lucht gaar worden (niet voorverwarmen).
25
25
25

Variaties op Zanddeegkoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zanddeegkoekjes
VariatieAantalGang
Zanddeegkoekjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Zanddeegkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik ga zo samen met de kids zandkoekjes maken weet ze anders ook niet bezig te houden groetjes.
Jamin 31 augustus 2012
Ik ben het nu aan het maken, zie het verschil tussen bakmeel en bloem niet. Hopelijk gaat het goed.
Cupcake 14 juni 2012
Kan het ook met basterdsuiker?
Elisa 29 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1061 kcal
53%4244 kcal
Vetten
51 g.
73%204 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
134 g.
51%536 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%28 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zanddeegkoekjes