Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Utrechtse Sprits recept
Utrechtse Sprits recept

Utrechtse Sprits


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de boter, suiker, citroenrasp en het ei met de handpalm op een gladde oppervlakte op totdat dit mengsel wit en smeu´g begint te worden. Wrijf dan in gedeelte de bloem erdoor. Let op dat je er geen lucht in wrijft want dan word de sprits bros en zal tijdens het oppakken breken. Heb je dit mengsel klaar spuit dit dat met een grove gekartelde spuit in zigzag banen tegen elkaar op de bakplaat zodat een gehele baan ontstaat. Voor de meest huishoudelijke oven betekend dit maximaal 3 banen naast elkaar. Bak ongeveer op 200 graden Celcius tot de sprits goudbruin is. Na het bakken onmiddelijk in stukken van ongeveer 10 cm snijden.

Serveersuggesties

Bakplaten goed schoonmaken en licht insmeren met boter. Of gebruik bakpapier, de sprits zal dan iets minder vloeien.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit utrechtse sprits recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven