Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speculaasjes recept
Speculaasjes recept

Speculaasjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Zeef de bloem en speculaaskruiden op een werkblad, strooi er de bakpoeder en bruine suiker over en verdeel de harde boter er in vlokken overheen. Kneed er met koele handen een stevig deeg van. Voeg beetje voor beetje wat melk toe. Pak het deeg in aluminiumfolie en leg het een nacht in de koelkast om op smaak te komen. Bereiding: Verwarm de oven voor op 200C (hetelucht 180C). Strooi in de speculaasvorm wat rijstebloem, neem een bolletje van het deeg af en rol of druk het voorzichtig in de figuurtjes. Snijd met een mesje plat op de vorm het teveel aan deeg weg. Klop de plank op een doek uit zodat de speculaasjes eruit vallen (als de speculaas niet uit de plank loskomt, de volgende portie iets meer rijstebloem gebruiken). Druk de geschaafde amandelen in de achterkanten. Leg de speculaasjes op een ingevette bakplaat. Bak de speculaas 12.5 minuten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit speculaasjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven