Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speculaasjes recept
Speculaasjes recept

Speculaasjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de bloem, de sodabicarbonaat, de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom.
Voeg de boter en vervolgens de melk toe en kneed tot een soepel geheel.
Laat het deeg 1 nacht in de koelkast rusten.
Bestrooi de speculaasplank met wat bloem. Druk het deeg stevig in de vormpjes en snijd wat boven de plank uitsteekt weg met een mes. Draai de plank om boven een ingevette bakplaat en klop de speculaasjes uit de plank.
Als je geen speculaasplank hebt: rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad to ca. 0,5 cm dik en maak figuurtjes met uitsteekvormpjes of snijd het in rechthoekjes met een mes.
Bak de speculaasjes + 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden celsius.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit speculaasjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven