Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Marmerkoekjes met pindakaas recept
Marmerkoekjes met pindakaas recept

Marmerkoekjes met pindakaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


De theebiscuit in een keukenmachine fijnmalen. Doe dit met de pindakaas in een kom. Samen met de rest van de ingredienten goed mengen. Een bakblik met bakpapier bekleden en hierop het mengsel verspreiden. Het is een plakkerig mengsel. Ik doe er altijd nog een stuk bakpapier op en rol het uit met een deegroller. Dan 200 gram chocolade au bain marie smelten. Doe hier een scheutje olie bij en meng het goed. Giet dit over het pindamengel en verdeel het goed met een lepel. Door het heen er weer te schudden, krijg je de strepen van de lepel weg. Dit een uurtje in de koelkast laten drogen. De koek één keer omdraaien en dan weer terug in de vorm zodat de chocolade beneden zit. Dan de andere 200 gram chocolade ook au bain marie smelten. (met een scheutje olie) Dit weer er op verspreiden. De witte chocolade ook smelten en in een plastic zakje gieten. Hiervan een puntje afknippen en strepen op de melkchocolade gieten Dan neem ik altijd een saté prikker en trek strepen. Een keer naar je toe en daarna van je af (daardoor krijg je het marmereffect). Weer hard laten worden, dan haal je het uit de vorm en snijd je ruitjes of vierkantjes. Ik doe het altijd met een scherp aardappelschilmesje zodat de koekjes in de hoekjes niet kapot gaan.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit marmerkoekjes met pindakaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Marmerkoekjes met pindakaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Suuuuuuuuuuuuuper lekker! Het lijkt net alsof je SNICKERS eet!
  Bezoeker gaf dit recept op 10 oktober 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven