Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knijpertjes, op zijn Twents: kniepertjes recept
Knijpertjes, op zijn Twents: kniepertjes recept

Knijpertjes, op zijn Twents: kniepertjes


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Maak het beslag ruim van te voren, komt het bakken ten goed.
De boter met zout en suiker tot romige massa roeren, de bloem, het water en de vanillesuiker erdoor mengen
Het oublieijzer verwarmen en de eerste keer invetten( kan ook met spekvet)
Op de onderste bakplaat leggen en het ijzer sluiten en zo wordt het koekje aan beide zijden goudbruin gebakken( kwestie van oefenen en tellen)
Voorzichtig uit het ijzer nemen en plat neerleggen om af te koelen, verschuif het koekje op de tafel om vastplakken te voorkomen.als het geen echte houten tafel is bedek je de tafel met bakpapier.
U kunt ze ook warm oprollen om de steel van een pollepel. De opgerolde oublies kun je dan vullen met slagroom( zelf geklopte of uit een spuitbus)
In Twente een traktatie op nieuwjaarsdag.

Serveersuggesties

Anijszaad in het beslag is een lekkere variatie Mijn buurvrouw heeft altijd een stukje vet spek warm gemaakt om het ijzer mee in te vetten, dat is natuurlijk niet geschikt voor vegetariŽrs. Met zonnebloemolie lukt het ook prima.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit knijpertjes, op zijn twents: kniepertjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven