Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hollandse boterkoek


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Klop het ei los en houd ongeveer 2 theelepels ei apart. Meng het ei met de bloem en basterdsuiker. Voeg een snufje zout toe. Snijd de roomboter in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag. Kneed alles snel tot een glad deeg. Druk het deeg in een ronde koekvorm van 26 cm doorsnee. Bestrijk de bovenkant van de koek met de rest van het losgeklopte ei. Trek met een vork ondiepe lijnen in het deeg. Bak de koek in 25 minuten gaar en lichtbruin op 180 graden C. Laat hem voor het aansnijden even afkoelen.

Serveersuggesties

Ook lekker met gember, hazelnoten of appel.

Allergenen Informatie

Voor dit hollandse boterkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven