Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Glutenvrije 'muesli'-reep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de noten in stukken. Doe de honing met de in stukjes gesneden dadels in de pan. Zet op het vuur. Laat ze al roerend tot een papje koken, ze moeten echt uit helemaal elkaar gevallen en papperig zijn. Bak ze liever iets te lang dan te kort. Doe de noten erbij, behalve de sesam. Roer goed door. Doe op het laatst de sesam erbij. Bekleed een grote ovenschaal met bakpapier en druk het mengsel in de vorm. Druk goed aan. Doe in de oven (op de laagste temperatuur) tot de koek goed hard is geworden. Laat afkoelen. Snij in stukken met een broodmes.

Serveersuggesties

Als je geen dadels hebt/lust, kan je ook appelstroop gebruiken. Let er wel goed op dat dit in het begin iets langer moet pruttelen voordat je de noten erbij doet, het moet niet te vloeibaar zijn omdat dan de koek niet hard wordt. Verder kan je dezelfde bereidingswijze aanhouden. De koek blijft iets plakkeriger dan de koek met de dadels.

Allergenen Informatie

Voor dit glutenvrije 'muesli'-reep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven