Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulden koek recept
Gevulden koek recept

Gevulden koek


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Van meel, 1 ei, boter en suiker een stevig deeg zetten. In de koelkast 1 uur op laten stijven. Oven 200 graden C. voorverwarmen Amandelspijs aanmaken met 1 dooier klontje boter en moet wel spuitbaar zijn (water). Na opstijven van het deeg uitrollen 3 mm en met een steker (dia ca. 8 cm) uitsteken. Op de bakplaat leggen. Met een kwastje een beetje nat maken en een plat bolletje spijs in het midden spuiten. Een plakje deeg er over heen leggen en iets aan drukken. Bestrijk de gevulden koek met eidooier. Garneren met een amandel. Na vijf minuten nog een keer bestrijken. In het midden van de oven goudbruin afbakken.

Serveersuggesties

Hier kan je ook speculaasdeeg voor gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulden koek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven