Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Duitse koekjes basisrecept recept
Duitse koekjes basisrecept recept

Duitse koekjes basisrecept


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


De suiker,koude boter, het meel en het ei snel verwerken tot een goed samenhangend deeg, niet te lang doorkneden dan wordt het deeg te warm en dan gaat het deeg brokkelen en is niet meer goed te verwerken. Zet het deeg vervolgens voor een half uur koud in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met meel bestoven werkvlak en steek er vormpjes uit. Je kunt ook een drinkglas gebruiken dat je van te voren in koud water hebt gedompeld (het deeg laat dan beter los).
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 170 graden, ongeveer 15 minuten.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Neem het sap van een halve citroen en strooi daar zoveel poedersuiker in totdat je een ietwat dikke lobbige massa krijgt en bestrijk met een bakkwast de koekjes rijkelijk. Druk nu meteen na het bestrijken de koekjes in de hagelslag of muisjes of gemalen nootjes en laat alles goed drogen.

Serveersuggesties

In plaats van citroensap kun je ook bak-aroma's gebruiken zoals vanille, amandel of rumextract aangelengd met wat water. Met wat water omdat anders het extract te overheersend wordt. Je kunt de koekjes ook in warme chocolade dompelen en eventueel bestrooien met nootjes, muisjes etc. Vuistregel voor basiskoekjes: 1 deel suiker 2 delen boter 3 delen meel 1 ei

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit duitse koekjes basisrecept recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven