Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Drentse Kniepertjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Margarine zachtjes smelten en mengen met de suiker, eieren, vanillesuiker en het zout.
Het mengsel door de bloem kneden en het geheel laten opstijven.
het deeg uitrollen in repen van ongeveer 2 cm dik en daarna in bolletjes verdelen van 2 cm.
Voor het bakken het wafelijzer verhitten.
Het ijzer de 1e keer bakken invetten met wat boter of vet.

Het is natuurlijk het lekkerst als de kniepertjes met een 'olderwets kniepertiesiezer' op een open vuur worden gebakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit drentse kniepertjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Drentse Kniepertjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • De jenever heb ik er liever naast staan ;-)
    Warry gaf dit recept op 3 mei 2014 5 uit 5 sterren
  • Daar ik al jaren kniepertjes bak en daar altijd anijs en een glaasje jonge jenever bij doe. Wordt de smaak voor sommige mensen veel lekkerder. De moeite waard om te proberen ik heb dit van een echte D... Lees reactie
    Lena Oosterman gaf dit recept op 11 maart 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven