Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Chocolade brownies


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden of stand 4. Bekleed een rechthoekig bakblik van 30 cm met bakpapier. Smelt de boter en de chocola in een grote kom boven een pan kokend water en roer tot de chocolade en de boter gesmolten zijn. Roer er de kersen en de nootjes door, als je die gebruikt. Meng in een andere kom de cacao, bloem, bakpoeder en suiker en roer ook die door het mengsel van chocola, kersen en nootjes. Klop de eieren los en meng ze door het beslag. Het moet een mooi glad beslag zijn.

Schenk het browniemengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 25 minuten in de oven. Het gebak moet beslist niet te gaar worden. Ander dan bij cake moet een prikker niet helemaal droog zijn als je hem er na 5 seconden uittrekt. De brownies moeten aan de buitenkant droog en veerkrachtig zijn, maar nog kleverig van binnen. Laat het gebak in de vorm afkoelen, leg het vervolgens voorzichtig op een snijplank en snijd het in vierkante brokken. In combinatie met een klodder creme fraiche waardoor je wat geraspte sinaasappelschil hebt geroerd is dit een perfect dessert.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade brownies recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven