Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade-amandelkoekjes recept
Chocolade-amandelkoekjes recept

Chocolade-amandelkoekjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de boter, de slagroom, de suiker en de honing in een pan al roerend aan de kook. Voeg het amandelschaafsel toe en kook ca. 2 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door. Roer de bloem erdoorheen en laat 1 5 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel het amandelmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat ( ca. 35 x 40 cm) en strijk het glad. Bak 9-1 2 minuten in de oven.
Neem de plaatkoek inclusief met het bakpapier voorzichtig van de bakplaat en leg hem op de bakplaat. Laat dit ca. 5 minuten afkoelen. Snijd met een mes in grote vierkanten van ca. 5x5 cm en laat verder afkoelen.
Hak de chocolade grof en smelt hem au bain marie. Dompel de koekjes tot de helft in de chocolade en laat ze drogen

Serveersuggesties

De koekjes blijven tussen bakpapier ca. 2 weken houdbaar in een koektrommel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-amandelkoekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven