Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Calisson Mycancit


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. Schep het mengsel op een bakplaat en bak 30 minuten op 120C (heteluchtoven -20C).

Draai de in kleine stukjes gesneden gekonfijte citroenschil samen met de andere gekonfijte vruchten op hoge snelheid in de keukenmachine tot een fijne vruchtenpasta.
Giet het oranjebloesemwater en 1 eetlepel koud water bij de vruchtenpasta en draai alles weer even. Voeg dan de amandelpasta toe en draai alles in nog 1 minuut tot een samenhangende bal pasta die loslaat van de wand van de kom van de keukenmachine. Indien nodig, voeg bij het draaien nog 1-2 eetlepels koud water toe.

Leg een vel bakpapier op een werkvlak en leg daar een vel ouwel op met de geruite kant onder. Leg er de bal pasta op en plet die lichtjes. Zet een kom lauw water klaar. Rol de pasta dan voorzichtig uit op het vel ouwel tot een dikte van 8 mm. (De pasta is plakkerig. Bevochtig je deegroller na elke keer rollen lichtjes en en veeg de pasta na elke keer af met keukenpapier, zodat de ouwel niet nat wordt).
Laat de pasta dan een uur drogen op kamertemperatuur op een plek met voldoende luchtcirculatie.

Leg de schone theedoek op het werkvlak. Leg de uitgerolde pasta op de theedoek, met de ouwelkant boven. Als je ouwel van eetpapier gebruikt dan is best om de pasta bovenop te hebben en ouwel beneden. Zet het vormpje en snijd dan door de dikte van het vel ouwel heen. Of snijd de calissons uit met een mes. Maak de calissons en leg ze op een bakplaat.

Klop met een garde losjes de poedersuiker met het eiwit en geel of oranje voedselkleur door elkaar. Klop alles dan steviger tot je een dik, samenhangend en licht plakkerig geheel hebt. Met hulp van een kleine metalen spatel strijk er het glazuur over elke calisson mee uit. Strijk met je wijsvinger langs de rand van van het glazuur, zodat het glazuur niet over de zijkant loopt. Zet de calissons voorzichtig op een bakplaat en laat ze minstens 40 minuten drogen in vrij circulerende lucht, of 5.5 minuten in de oven op 120C.

Serveersuggesties

Als je geen oranjebloesemwater hebt, gebruik dan gewoon sinaasappelsap of citroensap.

Allergenen Informatie

Voor dit calisson mycancit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven