Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boterkoek recept
Boterkoek recept

Boterkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 240 graden C. Zeef de bloem, de suiker en het zout in een kom. Doe er de blokjes gesneden koude boter bij en kneed snel tot samenhangend deeg. Vorm een afgeplatte bal en leg die in een vorm van ca. 24 cm. Druk het deeg aan met vochtig gemaakte handen in de vorm en druk de bovenkant glad. Trek met de tanden van een vork een streepjespatroon in de bovenkant van de koek en bestrijk de koek daarna dun met koffiemelk voor een glanzende bovenkant. Bak de koek in ca.15 minuten bruin en gaar. Laat de koek in de vorm afkoelen en snijd hem voor het serveren in punten of blokken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boterkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Boterkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 2 recensies

  • Lieske: waarom heb je de boterkoek dan niet eerder uit de oven gehaald? Hij was duidelijk gaar, einde baktijd of niet. Bij 240 gr. is 8 tot 10 minuten meer dan genoeg. Btw : 240 graden is veel ... Lees reactie
    Marco gaf dit recept op 19 oktober 2013 2 uit 5 sterren
  • De oven was met 240 graden veelste heet, waardoor mijn huis vol met rook stond en de boterkoek zwart met 15 minuten. Dat was een zeer slecht idee.
    Lieske gaf dit recept op 29 maart 2013 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven