Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bonte koekjes recept
Bonte koekjes recept

Bonte koekjes


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout met de handmixer romig. Klop de eieren er 1 voor 1 doorheen. Voeg 4 eetlepels melk toe. Meng de bloem, het puddingpoeder en het bakpoeder doorelkaar.
Roer het bloemmengsel kort door het botermengsel.
Vul de spuitzak met het beslag en spuit 15 toefjes (doorsnede circa 5-6 cm op 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Bak de bakplaten na elkaar circa 18 minuten in de oven. Bestrijk na 10 minuten de koekjes met 4-5 eetlepels melk en bak verder. Laat afkoelen.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Hak 25 gram chocolade fijn.
Hak de pistachenoten fijn.
Breek 75 gram chocolade in stukken en smelt hem au bain marie.
Roer de poedersuiker glad met het citroensap.
Bestrijk de platte kant (de onderkant met het glazuur en/of de gesmolten chocolade en bestrooi met het amandelschaafsel, de pistachenoten en de chocolade, laat drogen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bonte koekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven