Amandelbloemenkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Kneed 250 gram , de , een snufje , de citroenschil, de in stukjes en het eerst met de deeghakenvan de mixer en daarna met de hand.
  2. Zet het deeg afgedekt ca. 30 minuten in de koelkast.
  3. Klop 2 eiwitten met een snufje stijf.
  4. Voeg tijdens het kloppen de toe.
  5. Spatel er 2 eetlepels en de gemalen doorheen.
  6. Doe het in een spuitzakje met kleine spuitopening en leg hem in de koelkast.
  7. Rol het deeg (ca. 3 mm) uit op een laagje .
  8. Steek er vormpjes van een uit.
  9. Bedek de bakplaat me bakpapier en leg de vormpjes erop.
  10. Spuit op elk koekje een toefje eiwit.
  11. Bak de koekjes ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  12. Druk in het midden van de toefjes met een lepeltje een gaatje.
  13. Laat de koekjes afkoelen.
  14. Verhit de gelei en giet hem in de gaatjes.
  15. Laat de koekjes afkoelen voordat ze worden geserveerd.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, poedersuiker, jam, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, jam, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3622 kcal
181%3622 kcal
Vetten
153 g.
219%153 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
296 g.
114%296 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
125 g.
138%125 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amandelbloemenkoekjes