Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozengebakjes recept
Abrikozengebakjes recept

Abrikozengebakjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de boter, de poedersuiker, de vanillesuiker en een snufje zout tot een crème. Kneed er 200 gram bloem doorheen. Leg 1/4 deeg apart. Kneed de cacao door het overige deeg. Zet al het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast. Halveer het cacaodeeg. Rol beide helften uit tot een rechthoek (ca. 15 x 20 cm). Vorm 6 rollen (ca. 20 cm) van het lichte deeg. Bestrijk de cacaoplakken met geklutst eiwit. Leg op elke plak 3 rollen van het lichte deeg. Rol de plakken voorzichtig op in de lengte. Zet ze ca. 1 uur afgedekt in de koelkast. Snijd de rollen in schijven (ca. 1 cm ). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ca. 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Laat de schijfjes afkoelen. Verwarm de jam. Bestrijk de randen ermee. Wentel de schijfjes door het kokosraspel.

Allergenen Informatie

Voor dit abrikozengebakjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven