Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel in een wijde soeppan met dikke bodem (bijvoorbeeld gietijzeren pan) en fruit de ca. 1 minuut.
  2. Roerbak in gedeelten de selderijblokjes en wortelstukjes, totaal ca. 5 minuten.
  3. Voeg de 2 volle theelepels erbij, doorroeren en even meefruiten.
  4. Voeg de van de tabletten en de bouillon van de pot toe, zonder het kippenvlees toe.
  5. Voeg de aardappelstukjes toe.
  6. Breng het geheel aan de kook.
  7. Ca. 20 minuten op een zacht pitje laten doorkoken.
  8. Giet een gedeelte van de bouillon even uit de pan en pureer het groenten-baconmengsel met de staafmixer.
  9. Doe de bouillon terug in de pan en goed doorroeren.
  10. Snijd het kippenvlees klein.
  11. Doe een kwart van de oesterzwammenreepjes in de pan en laat zo'n 5 minuten meekoken.
  12. Bak de rest van de oesterzwamreepjes in 1 eetlepel even aan en doe deze ook bij de soep.
  13. Doe het kippenvlees en de bij de soep.
  14. Alles goed doorwarmen.
  15. Maal versgemalen naar smaak over de soep.
  16. Proef of er eventueel nog wat en bij moet.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
  • kippenbouillon en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon en kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bacon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
44 kcal
2%352 kcal
Vetten
3 g.
5%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Knolselderijsoep met oesterzwammen
  • Home
  • Recept
  • Seizoensgerechten
  • herfst
  • Knolselderijsoep met oesterzwammen