Kleine bramensoufflés

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Doe de in een pan, voeg het citroensap en de elft van de suiker toe en kook 2minuten op laag vuur, of tot de zacht zijn en uit elkaar vallen.
  2. Haal van het vuur en druk door een zeef.
  3. Doe de puree terug in de pan en vermeng dit met het maizenapapje.
  4. Kook op matig vuur alroerend tot een dikke gladde puree.
    Doe in een kom en laat volledig afkoelen.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
  5. vet 6 vormpjes in met de gesmolten boter.
  6. Roer de door de frambozenpuree.
  7. Klop in een andere kom de stijf, voeg de rest van de suiker toe, en klop tot een glanzende massa Roer 1 eetlepel eiwit door het bramenmengsel en schep de rest van het eiwitmengsel er voorzichtig door.
    Schep in de vormpjes, strijk glad en haal een mesje langs de bovenranden tussen de vorm in het mengsel zodat de soufflés regelmatig rijzen.
  8. Zet op een bakplaat en bak de soufflés 8-10 minuten, of tot de korst krokant, maar het midden nog zacht is.
    Haal uit de oven, bestuif met en serveer meteen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
455 kcal
22%1820 kcal
Vetten
24 g.
35%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kleine bramensoufflés