Kipsalade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Breng het met de en aan de kook.
  2. Leg de erin, breng het opnieuw aan de kook en laat de kip heel zachtjes gaar trekken in 20 minuten.
  3. Laat daarna afkoelen.
  4. Snij het kippenvlees in dobbelsteentjes.
  5. Verdeel ook de in blokjes, besprenkel met en snij de en de in stukjes.
  6. Doe dit alles in een kom.
  7. Roer de zure door de samen met de en zoveel , peper, en , dat een pittig sausje ontstaat.
  8. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartier staan.
  9. Bekleed één grote of 4 eenpersoonsschaaltjes met blaadjes en schep er het kipslaatje op.
  10. Geef er eventueel geroosterd brood of toast en boter bij.
25
25
25

Variaties op Kipsalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kipsalade
VariatieAantalGang
Kipsalade8Gevogelte
Gerookte kipsalade3Maaltijdsalades
Kipsalade met sinaasappel2Salades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in augurk
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
120 kcal
6%480 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipsalade