Kippenpastei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip in met , zwarte peper en en bak deze aan beide kanten bruin en gaar.
  2. Snijd de kip in kleinere blokjes.
  3. Fruit de in de olie van kip.
  4. Voeg nu de uitgelekte doperwen en wortelen toe.
  5. Voeg nu de kip erbij en laat even bakken.
  6. Draai nu de vuur uit.
  7. Voeg de picalilly, , en toe en keer dit goed om.
  8. Voeg eventueel nog wat extra zwarte peper, en toe.
  9. Vet een ovenschaal lichtjes met boter in en bekleed deze vervolgens met .
  10. Maak de randjes met een beetje water nat en druk deze goed tegen elkaar.
  11. Prik vervolgens met een vork wat gaten in de bodem en bestrooi deze met de .
  12. Doe nu de vulling ook in de schaal en werk het af met de eieren, in plakjes gesneden.
  13. Leg nu een paar stukken en maak een dakje.
  14. Smeer nu met een kwast de losgeklopte over de pastei.
  15. Bak deze 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
  16. Serveer het lauwwarm.
25
25
25

Variaties op Kippenpastei

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kippenpastei
VariatieAantalGang
Kippenpasteitjes1Voorgerechten
Kippenpasteitjes met kruidenboter1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in hardgekookte eieren en ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel en bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel en bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
499 kcal
24%2994 kcal
Vetten
32 g.
46%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%222 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kippenpastei