kipkerriesalade

Ingrediënten

+ -
print

Voor de dressing:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Snijd het kippevlees klein.
  2. Rooster de geschaafde in een droge koekenpan.
  3. Meng in een grote kom kip, en .
  4. Voor de dressing fruit je het in licht bruin.
  5. Doe de knoflook erbij en fruit nog een halve minuut.
  6. Doe de erbij en fruit nog enkele sec.
  7. Laat het mengsel afkoelen.
  8. Roer en door elkaar, doe het uienmengsel en de cayennepeper erbij.
  9. Proef, doe dan zout en peper erbij.
  10. Schep de dressing door het kipmengsel en zet enkele uren in de koelkast.
  11. Haal de salade een half uur voor het serveren uit de koelkast.
  12. Als je deze salade toch met kipfilet wil maken, pocheer de filet dan 15 tot 20 min.
  13. in kippebouillon.
25
25
25

Variaties op kipkerriesalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van kipkerriesalade
VariatieAantalGang
Kipkerriesalade1Hapjes
Kipkerriesalade sandwich1Sandwiches

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • mayonaise en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
195 kcal
9%780 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
8%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor kipkerriesalade