Kipbonbons

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak van kruidenblokje en de groenten een geurige bouillon.
  2. Als de groenten voldoende zijn uitgetrokken, leg je de filet in deze bouillon en maakt hem niet al te gaar.
  3. Laat hem vervolgens van af dit punt afkoelen in de bouillon en hem daar een nacht in staan.
  4. Snijd blokjes ter grootte van de te maken bonbons.
  5. Smelt wat in een pan.
  6. Haal de pan van het vuur.
  7. Schud de blokjes hierin om en laat afkoelen onder af en toe omschudden.
  8. De blokjes moeten een klein beetje hebben opgenomen.
  9. Leg velletjes vershoudfolie op de aanrecht.
  10. Leg op zo’n velletje een plakje op maat gesneden .
  11. Smeer wat losgeklopt eiwit op de ham.
  12. Leg er een kipblokje op en pak dit in in de ham.
  13. Vouw de folie stevig er om heen of draai dit zelfs stevig aan.
  14. Leg de pakjes in de koeling.
  15. Kort voor gebruik de bonbons uit de folie pakken en kort in een voorverwarmde hete oven leggen.
  16. Serveer er aliolie bij of marmelade van rode ui.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruidenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • kruidenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruidenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kipbonbons heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker apiritiefhapje!
Annick 29 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
68 kcal
3%272 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipbonbons