Kip in witbierbeslag

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig: mixer, keukenpapier

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilets in repen, besprenkel ze met citroensap en laat ze een kwartiertje marineren.
  2. Meng de met een eetlepel citroensap.
  3. Splits het en klop het eiwit stijf.
  4. Schenk al roerend het bier door de en voeg de eidooier toe.
  5. Spatel op het laatste moment het eiwit door het beslag.
  6. Breng op smaak met en peper.
  7. Verhit de frituurolie tot 180ºC.
  8. Bestrooi de kiprepen met en peper en haal ze door het bierbeslag.
  9. Frituur de kip in porties in ca. 3-5 minuten gaar en goudbruin in de hete .
  10. Laat de kiprepen uitlekken op keukenpapier.
  11. Serveer met de citroenmayonaise en een wit biertje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit bier en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wit bier
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1316 kcal
65%5264 kcal
Vetten
23 g.
34%92 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip in witbierbeslag