Kip in tomatensaus met basilicum

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Pel de sjalotten en hak ze fijn.
  2. Snijd de kipfilets in reepjes.
  3. Kruis de in.
  4. Dompel ze enkele tellen in kokend water, spoel ze onder koud water en ontvel ze.
  5. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Spoel en droog het basilicum en hak de blaadjes fijn, houd er enkele apart.
  7. Verhit in een wokpan.
  8. Roerbak de glazig.
  9. Roerbak de kipreepjes in niet te grote porties tegelijk.
  10. Doe alles terug in de wokpan en voeg de tomatenstukjes en de toe.
  11. Schep goed om en voeg het basilicum toe.
  12. Kruid met en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Kip in tomatensaus met basilicum heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Lekker :) Zo had ik kip nog niet klaargemaakt.
Tams 22 februari 2018
Kip in tomatensaus en basilicum niet slecht maar heb wat meer kruiden bij gedaan
Vossaert 9 februari 2014
Als ik een tomatenroomsaus zou maken met groentjes en basilicum kan ik daar ook een beetje groene pesto in verwerken? Heb nog niet veel kook ervaring
26 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
214 kcal
10%856 kcal
Vetten
9 g.
12%36 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip in tomatensaus met basilicum