Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knibbel, knabbel knuisje recept
Knibbel, knabbel knuisje recept

Knibbel, knabbel knuisje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Teken op het karton 2 vooraanzichten van een huis, 2 rechthoeken (zijkanten), 2 iets groteren rechthoeken (dak). Zet het huisje in elkaar op een stevige ondergrond (bv nog een stuk karton en een plaatje hout) Zorg dat de ondergrond stevig aan het huisje vastzit. (Het vast zetten en in elkaar zetten kun je beste met bv nietjes doen) Als het huisje droog is, maak je een glazuur van de poedersuiker van 155 gram poedersuiker op 2 eetlepels water. (je kunt glazuur bijmaken indien nodig) Doe op de achterkant van een speculaasje een paar dotten glazuur (ca 5 dotten) en plak het speculaasje aan de zijkans van het huisje. (Houd rekening met evt een raam of deurtje als je dat erin wilt. ) Plak met de glazuur op het dak hier en daar een krakeling. Tussen de krakelingen kun je snoepjes, taartdecoratie aanbrengen waar je maar wilt met het glazuur. Ga door tot het hele huisje bedekt in met koekjes, snoepjes en taartdecoraties. Ook de bodemplaat kun je met het glazuur en snoepje en / of taartdecoratie beplakken. Laat alles heel goed drogen en dan is het feest voor de kleintjes (die alles in een mum van tijd verorberd hebben) Erg leuk voor een kinderverjaardag met als thema "Sprookjes". Tip: Wil je een winterhuisje in winterslandschap... Maak dan wat extra glazuur en trek langs het huisje wat pieken als ijspegels. Bestrooi alles vervolgens met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit knibbel, knabbel knuisje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven