Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kikkertjes recept
Kikkertjes recept

Kikkertjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. Cake over de lengte in 3 dikke plakken snijden. Uit elke plak 3 ronde vormen snijden -zonder donkere cakerand- met een rond uitsteekvormpje van 6 cm doorsnee of bv een grote beker
2. Boter in een middelgrote kom gladkloppen. Poedersuiker en melk toevoegen en blijven kloppen tot een luchtige massa. Met rode levensmiddelenkleurstof lichtroze kleuren en met vanille essence op smaak brengen: goed mengen. Kleine bergjes van het mengsel gelijk verdelen bovenop elk cakeje; houd 1 el botermengsel over. Randen van de cake bijwerken, vanaf de bovenkant diagonaal gladstrijken met een scherp mes. Chocolaatjes aan de zijkant in de cakevormen steken met het overgehouden botermengsel. Cakejes op een plaat 2.5 uur in de koelkast laten opstijven. Voor het glazuur: poedersuiker in een grote kom zeven en middenin een kuiltje maken. 2 el water in een kleine kom doen en hierin de gelatine al roerend laten oplossen. Gelatinemengsel bij de rest van het water voegen; over de poedersuiker gieten en glad roeren. Met groene levensmiddelenkleurstof kleuren en goed mengen.
3. Steeds een cakeje op een vork leggen. Glazuur erover scheppen, zodat alle kanten bedekt zijn. Geglazuurde cakes heel voorzichtig op een rooster zetten.
4. Kikkers versieren met dropjes voor ogen en voeten. Met de scherpe punt van een mes voorzichtig mondjes uitsteken. Glazuur helemaal laten opstijven.

Allergenen Informatie

Voor dit kikkertjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven