Bananenbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Vet een grote cakevorm in met een beetje of bekleed hem met bakpapier.
  3. Prak de .
  4. Klop de eieren los en roer ze door de .
  5. Roer de erdoor.
  6. Roer de met de in een andere kom romig.
  7. Meng het bananenmengsel door het botermengsel.
  8. Zeef het meel met het .
  9. Roer door.
  10. Voeg weer een derde van het meel toe en nog 1 eetlepel .
  11. Voeg dan de rest van het meel en de toe.
  12. Giet het mengsel in de vorm.
  13. Variatie:
  14. meng wat gehakte dadels, walnoten, chocolade of geraspte citrusschil er door.
  15. Bak 50-60 minuten.
  16. Steek een breinaald of een prikker in het brood.
  17. Deze moet er schoon uitkomen.
  18. Haal het brood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Bananenbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bananenbrood
VariatieAantalGang
Bananenbrood8Broodgerechten
Gezond bananenbrood1Tussendoortjes
Bananenbroodcake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Bananenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Vandaag dit recept gebakken en het ging heel vlot, wat walnootjes er door. Hartstikke lekker!
L. 7 maart 2015
Gisteren heb ik dit bananenbrood gebakken. Welliswaar wat aangepast, met speltbloem en palmsuiker...met cranberries en diverse noten. Heerlijk! vr.gr. Browney
browney 3 april 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1523 kcal
76%1523 kcal
Vetten
49 g.
70%49 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
168 g.
64%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
75 g.
83%75 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bananenbrood