Spoekies

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Vul een grote pan voor de helft met water en breng dit aan de kook.
  2. Hang een kleine pan in de grote pan.
  3. Breek de in stukken, doe ze in de kleinere pan en zet het vuur laag.
  4. Laat zo de smelten.
  5. Laat intussen de uitlekken in de zeef en snijd ze in stukjes.
  6. Was de en haal de kroontjes eraf.
  7. Snijd de in stukken en giet het erover.
  8. Leg een stuk bakpapier op een groot bord.
  9. Neem de kleine pan uit het warme water.
  10. Prik steeds een stukje fruit aan een satéstokje en doop de helft van de stukjes fruit om de beurt in de .
  11. Stop niet tussentijds want dan wordt de hard.
  12. Strooi er als versiering wat decoratiehagel overheen.
  13. Leg het chocoladefruit op het bakpapier om af te koelen.
  14. Smelt de witte op dezelfde manier en doop de rest van het fruit erin.
  15. Strooi als versiering wat decoratiehagel over het chocoladefruit.
  16. Leg het fruit op het bakpapier om af te koelen.
  17. Prik daarna verschillende stukjes fruit aan één satéstokje.
  18. Verdeel de stokjes over vier bordjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
303 kcal
15%1212 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
11%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spoekies