Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode zuurkool recept
Rode zuurkool recept

Rode zuurkool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rode zuurkool:
Laat de zuurkool uitlekken en maak los met een vork.
Verhit de boter in een pan met een dikke bodem. Laat de spekblokjes omscheppend uitbakken. Snipper de uien. Laat de ui en de tomatenpuree kort met het spek mee fruiten. Bestrooi met het paprikapoeder, voeg de tomaten met het vocht toe en blus af met de wijn.
Schep er de zuurkool door en laat met het deksel op de pan regelmatig omscheppend 30 minuten stoven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree en een lekker stukje vlees of wild.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit rode zuurkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven