Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Pompoensoep recept
Pompoensoep recept

Pompoensoep


Ingrediënten


7

Bereidingswijze


Snijd een kapje van 2-3 centimeter van de pompoen en hol met een lepel de vrucht tot 2 centimeter van de rand uit. Verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Bak 500 gram pompoenblokjes op matig hoog vuur 5 minuten mee (vries de resterende pompoenblokjes in voor later gebruik). Voeg 1 liter warm water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat het in 1 5 minuten gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer en breng pittig op smaak met zout en (cayenne)peper. Rooster het brood in 2.5 minuten goudbruin in een broodrooster. Snijd het brood in een eng figuurtje. Schep de soep in 4 soepkommen. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep.

Allergenen Informatie

Voor dit pompoensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pompoensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Bij de ingrediŽnten staat ook tomatensap. Gaat dit door de soep, of is het de bedoeling om dat erbij te drinken?
    Rolien gaf dit recept op 20 december 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven