Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde sinaasappelen recept
Gevulde sinaasappelen recept

Gevulde sinaasappelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pers de sinaasappelen uit en maak de helften van binnen goed schoon. Week de gelatine in ruim koud water. Roer de eidooiers met de helft van de suiker dik en schuimig. Voeg het sinaasappel,citroen sap en rasp toe en verwarm alles al roerend op een klein vuur tot de massa iets gebonden is (vooral niet laten koken). Los de uitgeknepen blaadjes gelatine er in op en koel de creme iets af. Klop de eiwitten stijf en voeg de resterende suiker toe en klop dan weer tot de eiwitten zeer stijf zijn. Klop de slagroom lobbig en spatel eiwit en creme er door. Vul met deze bavarois de sinaasappelhelften en garneer ze met een forse dot slagroom. Garneer met een vruchtje.

Serveersuggesties

Natuurlijk kun je dit sinaasappelcreme recept ook gebruiken voor een pudding. Stort de creme dan in een met koud water omgespoelde vorm. En garneer de pudding met slagroom em vruchtjes (of halve schijfjes sinaasappel).

Allergenen Informatie

Voor dit gevulde sinaasappelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven