Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Berenbroodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de bloem, het zout, het water, de melk, de suiker en de gist met elkaar en kneed met de hand goed door tot een mooi glad deeg.
Kneed dan de boter door het deeg en leg het deeg afgedekt (met folie of schone theedoek) in een kom.
Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het tweemaal groter is geworden.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg het deeg op een snijplank en rol 10 kleine balletjes als hoofd voor de beren.
Rol daarnaast 20 kleine bolletjes als oren voor de beren
leg alle bolletjes voor 17.5 minuten tussen 2 vochtige doeken.
Bak de berenbroodjes 17.5 minuten op een bakplaat, tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Versier de berenkopjes met wat drupjes chocolade om zo een gezichtje te maken. Serveer in een kopje.

Allergenen Informatie

Voor dit berenbroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven