Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Was de en snijd hem in 2 delen.
  2. Schik de sla in een ruime, in geboterde kookpot en giet er de over.
  3. Laat de sla in ca. 25 min.
  4. gaar stoven.
  5. Bind dan het vocht met maïszetmeel en kruid met en zout.
  6. Schik de sla op een schotel, leg er enkele klontjes op en schep er de saus en de in gebakken broodkorstjes over.
  7. Strooi er de gehakte over.
  8. Was en versnijd de overige groenten.
  9. Kleur de in de .
  10. Leg er de aangebakken ui, de in dobbelsteentjes gesneden wortelen en bij, giet het tafelbier erbij en kruid met en zout.
  11. Laat het geheel met het kruidentuiltje in een gesloten kookpot gaar stoven.
  12. Bind achteraf het vocht en kruid eventueel bij.
  13. Kook intussen de gaar en maak er vervolgens puree van die wordt opgemaakt met kokende melk met .
  14. Roer er de hele door en kruid met , zout en muskaatnoot.
  15. Lepel de puree in een in geboterde ovenschotel en bestrooi met paneermeel.
  16. Leg er enkele klontjes op en geef de puree een korstje in de oven.
  17. Dien warm op, samen met de en de gestoofde sla met broodkorstjes.
  18. Kalkoenbraadtijd = 20 minuten per 500 gram totaalgewicht.
25
25
25

Variaties op Kerstkalkoen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kerstkalkoen
VariatieAantalGang
Pavo Navidad á la Menorque (kerstkalkoen op z'n Menorcaans)1Kerst
Gevulde kerstkalkoen met cranberrysaus1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon en brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • kippenbouillon en brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • kippenbouillon, brood, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
163 kcal
8%652 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerstkalkoen
  • Home
  • Recept
  • Speciale gelegenheden
  • kerst
  • Kerstkalkoen