Kersenvlaai

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de in een kom en maak er een kuiltje in.
  2. Leg de in het kuiltje en strooi het op de rand van de .
  3. Laat de smelten in een beetje en voeg de suiker toe.
  4. Voeg de rest van de toe, laat het wat afkoelen en klop het erin los.
  5. Klop het melkmengsel beetje bij beetje door de en kneed er een kneedbaar deeg van.
  6. Kneed het deeg 10 minuten goed.
  7. Laat het deeg afgedekt met een natte doek 1/2 uur in de kom staan.
  8. Maak intussen de vulling.
  9. Doe de zonder het in een pan met , sinaasappelsap en .
  10. Verwarm het mengsel tegen de kook aan.
  11. Meng 1 eetlepel met een beetje kersensap tot een papje en breng het aan de kook.
  12. Voeg dan het vruchtenmengsel toe en roer het door elkaar.
  13. Laat het afkoelen.
  14. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  15. Vet een taartvorm in met een beetje en strooi er wat op.
  16. Rol het deeg uit op de grootte van de taartbodem en bewaar een beetje voor reepjes.
  17. Leg het deeg in de taartvorm en schep het vruchtenmengsel op het deeg.
  18. Bak de taart in 30 minuten in het midden van de oven gaar.
25
25
25

Variaties op Kersenvlaai

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kersenvlaai
VariatieAantalGang
Kersenvlaai1Nagerechten
Gluten- en lactosevrije kersenvlaai1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • rietsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
446 kcal
22%1784 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
71 g.
27%284 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersenvlaai