Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was de , verwijder de pitten en leg 6 opzij.
    Was de en dep hem droog.
  2. Rasp een beetje van de citroenschil en pers de uit.
    Breng de met ruim 250 milliliter water, het citroensap, de citroenschil, 1 zakje en 40 gram aan de kook.
  3. Kook het geheel ca. 15 minuten op laag vuur.
    Meng het puddingpoeder met 3-4 eetlepels koud water.
  4. Giet bij de en laat vervolgens nog 1-2 minuten zachtjes koken.
  5. Breng eventueel op smaak met .
    Laat de afkoelen.
    Klop de stijf.
  6. Roer de met 1 zakje glad.
    Spatel de door de .
  7. Breng op smaak met .
    Schep het kersendessert in de glazen.
  8. Verdeel de slagroomyoghurt over het kersendessert.
  9. Halveer de overige .
  10. Verdeel de over het dessert en garneer met de gehalveerde .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
335 kcal
16%1340 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
49 g.
19%196 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
13 g.
15%52 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersendessert met slagroomyoghurt