Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Bekleed een bodem van een vierkante (ca 24x24) of een ronde springvorm van 26 cm doorsnede met bakpapier.
  3. Splits de , klop het eiwit met een snufje stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk 75 gram toe.
  4. Klop de eidooiers een voor een door het mengsel.
  5. Zeef de , het en de en meng ze door het eimengsel.
  6. Giet het mengsel in de vorm en bak de bodem 12-15 minuten in de oven en laat hem afkoelen.
  7. Laat de rand van de vorm of een taartring om de bodem en week 5 blaadjes in ruim koud water.
  8. Meng de volle met 50 gram .
  9. Knijp de geweekte uit en los hem op laag vuur op.
  10. Roer 4 eetlepels door de , roer het gelatinemengsel door de resterende volle .
  11. Klop 150 milliliter stijf en spatel door het yoghurtmengsel.
  12. Sstrijk het mengsel over de bodem en zet hem ca. 2 uur in de koelkast.
  13. Week 3 blaadjes in ruim koud water, knijp de blaadjes uit en los ze op laag vuur op.
  14. Roer er 4 eetlepels kersenyoghurt door en roer het gelatinemengsel door de resterende kersenyoghurt.
  15. Klop 100 milliliter stijf en spatel hem door de .
  16. Strijk de massa over de yoghurtcrème op de cakebodem en zet hem 3 uur in de koelkast.
  17. Snijd de cake in 9 vierkanten en snijd ieder vierkant weer in 2 driehoeken.
  18. Garneer met (eventueel uit een potje).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
104 kcal
5%1872 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
7%108 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersen-Yoghurttaartjes
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Kersen-Yoghurttaartjes